Innovatiecampus Kennispark

De intensieve samenwerking tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en ondernemers maakt de campus de meest ondernemende van Europa. Met de aanwezigheid van zoveel talent is innovatiecampus Kennispark Twente een geliefde vestigingslocatie voor internationaal georiënteerde hightechbedrijven.

Innovatiecampus Kennispark is een belangrijk onderdeel van het Twentse hightech-ecosysteem. Samen met de andere technologie-hotspots Technology Base en High Tech Systems Park vormt de campus een voedingsbodem voor hightech-innovatie in de regio. De organisatie Novel-T zorgt voor de verbinding en ondersteunt ondernemers, onderzoekers en studenten bij hun hightech-innovaties.

Kennispark Twente ligt centraal in de Nederlands-Duitse euregio en halverwege de route Amsterdam-Berlijn. De campus kenmerkt zich door de groene omgeving en goede bereikbaarheid, via weg, water, lucht en spoor.

Janneke Hoedemaekers

“Voor MESA+ biedt innovatiecampus Kennispark de gewenste wisselwerking. De vele en diverse hightech georiënteerde bedrijven op de Innovatiecampus bieden MESA+ legio mogelijkheden voor samenwerking. Zo kunnen we kennis snel naar de markt brengen en de samenwerking met de industrie vormgeven. MESA+ biedt op haar beurt volop gelegenheid aan bedrijven voor onderzoek en gebruik van cleanroom faciliteiten in het NanoLab en de productiefaciliteit High Tech Factory.”

Lees meer

Giels Brouwer

"Innovatiecampus Kennispark heeft een grote bijdrage geleverd in de groei van startup tot de selectie als een van de Next European Unicorns. Kom bij een van de evenementen en ontdek de openheid van de hardwerkende Tukkers met een internationale mindset."

Lees meer

Harald Heerink

"Als je een serieuze, no-nonsense en daadkrachtige kennispartner zoekt dan moet je in Twente zijn."

Lees meer

9396+ aantal studenten

op Universiteit Twente

Lees meer

7 onderzoeksinstituten

die wereldwijd bekend zijn

Lees meer

469 innovatieve bedrijven

op Kennispark Twente

Lees meer

De voordelen van Kennispark Twente

Bovenop de unieke mix van talent, kennis en ondernemerschap, heeft Kennispark Twente u nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de uitgaansgelegenheden op Go Planet, de nabijheid van twee hotels en het FC Twente voetbalstadion. Of de oneindige sportmogelijkheden op de campus die wordt omringd door groen. En natuurlijk Enschede als aantrekkelijke woon- en winkelstad. De combinatie van al deze factoren en een goede bereikbaarheid met auto, trein, bus én fiets maken het plezierig ondernemen op de innovatiecampus.

Lees meer

Twente en Enschede

Goede ideeën moeten zich kunnen ontwikkelen tot mooie innovaties. Twente en Enschede staan van oudsher bekend om het innovatieve en ondernemende karakter, op een down-to-earth manier. En bij hard werken, hoort ook ontspanning.

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief