Novel-T

image002

Novel-T (voorheen Stichting Kennispark Twente) is de aanjager van het ecosysteem voor hightech-innovatie en ondernemerschap in Twente en omstreken. Zij verbinden je met de juiste kennis en (inter-)nationale netwerken van investeerders, wetenschappers, ondernemers en talent. De ambitie van Novel-T is om het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap van Europa te worden. Ze willen het bestaande ecosysteem uitbouwen en versterken door onder andere en meer internationale profilering die leidt tot een nog betere zichtbaarheid. De grondleggers voor de basis onder Novel-T zijn Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel. Samen worden de krachten gebundeld om te werken aan de toekomst van Twente.

Bezoek de website van Novel-T

Innovate & accelerate

De naam Novel-T is een directe verwijzing naar innovatie; novel betekent nieuw of opnieuw uitgevonden. De T staat voor Twente, maar ook voor Technology, Tomorrow, Talent en, één van de kernwaarden, Together. Founding partners van Novel-T zijn Universiteit Twente, Saxion Hogescholen, Provincie Overijssel, Regio Twente en de gemeente Enschede.

Het ecosysteem

Novel-T geeft zowel bestaande ondernemers als startups toegang tot een dynamisch ecosysteem door ondernemerschap en hightech innovatie te verbinden. Novel-T zet in op de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven. Universiteit Twente, Saxion en ROC Twente zijn dankzij de kennis van studenten en het ondernemende klimaat belangrijke voedingsbronnen. Door de samenwerking tussen deze kennisinstellingen en bedrijven te stimuleren bouwt Novel-T aan meer werkgelegenheid in de regio.

Meld je aan voor de nieuwsbrief