Ondernemen in Twente en Enschede

Regio Twente staat bekend als een gebied van wetenschappelijke en ecomonische innovatie, dankzij de verschillende onderzoeksinstiten en de aanwezigheid van Universiteit Twente. Twente is een leuke en gezellige regio waar men ruimte heeft om te leren, werken en wonen. Alle gemeenten in de regio Twente nauw samenwerken op het gebied van verkeer, vervoer, economische betrekkingen, gezondheidszorg en toerisme. Ook gemeente Enschede werkt hier aan mee. Enschede is het stedelijk hart van Oost Nederland. De stad biedt een prachtig scala aan winkels en boetiekjes. Rond het gezellige plein, de Oude Markt, zijn diverse café's restaurants, bars en clubs te vinden. Op 15 minuten afstand vind je al rust en ruimte in de natuur.

Twente

Twente is een ondernemende, technologische en kennisrijke regio. Het is een prachtig gebied met een DNA dat van oudsher bepaald is door de maakindustrie. Twente groeide uit tot een sterke regio met een innovatief ecosysteem. Naast de hoogstaande technologie en innovaties staan we bekend om ons ondernemerschap en het maken van verbinding. In Brussel noemen ze Twente ook wel een SMART-region. In de SMART-region zitten de marktleiders van hightechsystemen en -materialen, excellente kennisinstellingen en een innovatief MKB. Lees hier inspirerende verhalen en ontdek hightech Twente of maak kennis met toeristisch Twente, Landgoed van Nederland.

Enschede

Enschede is centrumstad in de Nederlands-Duitse euregio en combineert grootstedelijk met landelijk. De stad heeft een altijd levendig centrum met een aantrekkelijk winkelaanbod, hoogwaardige culturele voorzieningen, goede restaurants en gezellige cafés. Enschede combineert de sfeer van een studentenstad met de gemoedelijke Twentse cultuur. Met volop groen en verrassende natuur in en om de stad is het een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Het aanbod aan woningen in Enschede is divers en vergeleken met de Randstad ruim en aantrekkelijk geprijsd. Ontdek hier de mogelijkheden van Enschede!

Meld je aan voor de nieuwsbrief