Het Belgische chipdesignbedrijf AnSem opende donderdag 22 juni 2017 officieel haar deuren op Kennispark Twente. Om de groei in de branche op te vangen zocht het bedrijf naar ontwikkelmogelijkheden, nieuwe kennis en meer hoogopgeleid talent. Dit vonden ze op Kennispark. Directeur Clemens Mensink en CEO Stefan Gogaert zijn dan ook verheugd met de uitbreiding: “We zitten nu veel dichter bij het vuur, want Twente heeft een goede naam en uitstraling als het om chipdesign gaat”. AnSem is opgericht in 1998 en ontwikkelt chips voor diverse industrieën waaronder de automotive.

AnSem wil groei en spreidt vleugels in Twente

Betere selectie van studenten De reden dat AnSem kiest voor Twente is niet alleen vanwege de uitstraling of naam. “We kiezen voor Twente om dicht bij de chipontwerp-groep van hoogleraar Bram Nauta te zitten”, vertelde Mensink eerder aan U-today. “Hij heeft het netwerk en de capaciteit om de beste studenten te selecteren die ons verder helpen aan meer groei”.

Studenten op de UT blijken volgens Mensink over een unieke combinatie aan competenties te beschikken. “We hebben behoefte aan medewerkers die zowel research als development beheersen. Die bijzondere combinatie van competenties vind je juist op de UT.” Inmiddels wist AnSem al vier UT’ers aan zich te binden. “Zij werken sinds 1 april aan analoge, mixed-signal- en RF-projecten.”

Zeven chipbedrijven op Kennispark UT-professor Bram Nauta verwacht dat meer promovendi en afgestudeerden in Twente blijven. “We hebben met AnSem nu zeven chipbedrijven op Kennispark. We bouwen daarmee massa en een lokaal ecosysteem op. Je hoeft daardoor voor je eerste baan en de volgende stap in je carrière echt niet meer weg uit Twente.” Naast AnSem zijn ook Micronit Microtechnologies, Lionix, SolMateS, Medimate, Itom en Optisense chipbedrijven die zijn gevestigd op Kennispark Twente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief