Chipdesignhuis Itom (Ideas to Market) opende onlangs een nieuwe vestiging op Kennispark Twente, tegenover de UT. De mogelijkheid om ‘op de hoek’ het beste talent uit de branche aan te trekken was voor Itom een belangrijke reden om uit te breiden naar Twente. En de ambities zijn hoog: “We willen de komende drie jaar groeien naar vijftig medewerkers en uiteindelijk Europa’s grootste worden in analoog en RF-chipontwerp”, zo vertelde managing partner Edwin Veldman eerder al in het magazine Bits & Chips.

Chipdesignhuis Itom kiest voor ‘noaberschap’

Veldman heeft in hoogleraar Bram Nauta een belangrijke spil gevonden voor het signaleren van nieuw talent. “Bram gaat voor ons heel belangrijk zijn om als bedrijf nog meer te excelleren. We hebben nu zeven seniordesigners aangenomen die we straks aan afgestudeerd talent koppelen”, vertelt Veldman. “Talent denkt niet in belemmeringen en ervaren rotten uit het vak kunnen beter risico’s inschatten. Die combinatie is goud waard waardoor we als bedrijf nog creatiever en inventiever worden.”

‘Noaberschap’
Niet alleen talent ligt om de hoek. “De advocaat, accountant en zelfs klanten liggen praktisch op steenworpafstand. Dit is helemaal in lijn met het ‘noaberschap’ waar Twente zo bekend om staat. Die Twentse mentaliteit werkte ook als een magneet om uit te breiden. “‘Doen wat je zegt en zeggen wat je doet’ is voor ons een belangrijke reden geweest om naar Twente uit breiden. Ik kom zelf uit die regio en het past helemaal bij ons als bedrijf. Bovendien komt deze mentaliteit heel betrouwbaar over naar de klanten toe.”

Hoge verwachtingen
Veldman heeft hoge verwachtingen van Kennispark Twente en de plannen die nu op de tekentafel liggen: “Je merkt aan alles dat er op veel fronten beweging is. Iedereen wil een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van Kennispark Twente als high-tech regio. In vergelijking met tien jaar geleden is dat echt een verschil van dag en nacht. Ik kijk vanuit mijn kantoor trouwens neer op de Flow of Innovation. De doorontwikkeling van het kennispark is vlak voor mijn neus gaande en dat is wel erg leuk.”

Over Itom
Itom richt zich naast de gezondheidssector vooral op de automotive. “We zitten veel in de autoradio’s. Daarvoor maken we RF-frontends, blokken voor de radioprocessing, maar ook algoritmes voor het digitale backend om de geluidskwaliteit te verbeteren”, zo legt hij uit aan Bits & Chips. Itom wordt geleid door vicepresident marketing en businessdevelopment Jeroen Langendam, managing partner Edwin Veldman en CEO Harm van Rumpt. Naast een vestiging in Enschede heeft Itom ook nog een vestiging in Eindhoven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief