Een conferentiezaal, 72 hotelkamers, 445 studio’s voor internationale studenten, een nieuwe naam voor het hotel: veel weten we al over De Hogekamp. Wat mogen we nog meer verwachten bij de oplevering in de zomer van 2018? Tijd voor een overzicht. We spraken met hoofd real estate Olaf Terpstra van Camelot Real Estate en vastgoedadviseur Jaap Nieuwenhuijse van Nieuwenhuijse Arends.

De Hogekamp: alles wat je moet weten

Opleidingen in de conferentiezalen Er zijn afspraken gemaakt met diverse opleiders die de conferentiezalen gebruiken voor het geven van opleidingen. “Onder andere TSM Business school gaat in 2018 opleidingen verzorgen vanuit de conferentiezalen”, licht Nieuwenhuijse toe. “U-park is nog in gesprek met meerdere opleiders. De eerste opleidingen staan in ieder geval al gepland voor 2018.” TSM Business school is ontstaan vanuit de Universiteit Twente en richt zich op managers en professionals in de technologiebranche. TSM Business school is bovendien één van de best beoordeelde academische MBA’s in Nederland.

Toch een functie voor de toren In 2009 berichtte U-today nog dat de toren achter het gebouw waarschijnlijk zal wijken voor de plannen. De toren lijkt nu toch een functie te krijgen. “In de toren willen we een aantal kamers realiseren die echt voor de middellange termijn bedoeld zijn”, vertelt Olaf Terpstra. “Als je met je partner naar Kennispark Twente vertrekt om daar bijvoorbeeld les te geven dan is dit een goede tijdelijke tussenoplossing. Zo ontstaat er echt een mooie mix van verschillende woonvormen in De Hogekamp.”

Twee appartementen al klaar Op de zevende verdieping zijn er twee appartementen klaar voor gebruik. “Ze zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd en lijken klaar om bewoond te worden”, vertelt Terpstra. “Ze gelden nu nog als voorbeeld voor de andere appartementen hoor, maar je kunt er al wel naartoe en een kijkje nemen.”

Sport, verbinden én amusement Op het dak van het hotel komt een fitnessruimte van 50 m2, zo meldde U-today al in mei dit jaar. Maar er komt meer. “Bewoners kunnen straks ook films gaan kijken in een mini-bioscoop. Ze bepalen zelf welke film ze willen zien. De mini-bioscoop is een mooie amusante toevoeging naast de faciliteiten voor koken, ontspannen, studeren en vergaderen.” Camelot ontwikkelt het project volgens het ‘Camelot Campus Concept’. Dit concept is erop gericht het verblijf en de studie van internationale studenten zo plezierig mogelijk te maken.

Energielabel B en verrassende innovaties Ook bij De Hogekamp staan innovatie en duurzaamheid uiteraard hoog op de agenda. “Het plan is om De Hogekamp om te turnen van energielabel-G naar energielabel-B”, legt Nieuwenhuijse uit. “Daarnaast laten we in het hotel een aantal fraaie innovaties - of metaforen daarvan - terugkomen die op Kennispark Twente zijn bedacht. We zitten hiervoor nog wel in de oriënterende fase, maar er liggen al wel een aantal mooie ideeën klaar waar we mee aan de slag kunnen. Een idee is bijvoorbeeld om patronen terug laten komen in het interieur die symbool staan voor een innovatie. Het zou natuurlijk mooi zijn als deze innovaties op Kennispark Twente zijn bedacht.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief