07-12-2018

Demcon Technology Center voor zomer 2019 gereed

Demcon Technology Center voor zomer 2019 gereed

Voor de zomer van 2019 moet het gereed zijn: het nieuwe Demcon Technology Center. Tot september waren het vooral de sloopwerkzaamheden van het voormalig Bedrijfstechnologisch Centrum (BTC) aan de Hengelosestraat die de meeste tijd innamen. Inmiddels is het grondbeton gestort en zijn de eerste kolommen van de staalconstructie geplaatst. We spraken met Managing Director Demcon Production Barry Tijhof om alvast vooruit te kijken. Want wat kunnen we nog meer verwachten dan we nu al weten?

Talentontwikkeling door leerplekken

Talentontwikkeling is voor het Demcon Technology Center een belangrijk speerpunt volgens Tijhof: “We gaan leerplekken creëren waarmee we het talent van mbo-, hbo- en universiteitsstudenten in de praktijk verder kunnen ontwikkelen én benutten. Dat is een nieuw en veelbelovend project waar we mee gaan starten. Het sluit bovendien mooi aan bij de ambities die Kennispark heeft uitgesproken.”

Hoogste BREEAM-certificering

Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Demcon torenhoge ambities: “We gaan voor de hoogste BREEAM-certificering (outstanding). Dat betekent dat we met het nieuwe pand het stempel ‘klimaatneutraal’ krijgen.” Om een dergelijke certificering te behalen, zijn zonnepanelen en een aansluiting op het warmtenet onvoldoende: “De focus ligt daarom ook heel erg op het werkklimaat en de beleving. Er zijn bijvoorbeeld voorzieningen die de luchtkwaliteit borgen en door het gebruik van veel glas is er sprake van veel natuurlijk lichtinval. Allemaal bevorderlijk voor het werkklimaat en dus ook de prestaties op de werkvloer.” Met het minimaliseren van de CO2-uitstoot werd ook tijdens de bouw rekening gehouden: “We hebben zoveel mogelijk lokale partijen bij de bouw betrokken, hierdoor worden minder kilometers gemaakt en is er dus minder CO2-uitstoot.”

Hergebruik beton en FSC-keurmerk

Ook alle gebruikte bouwmaterialen moesten verantwoord worden om te voldoen aan de hoogst haalbare BREEAM-certificering: “Van de 8000 ton puin dat is overgebleven na de sloop gebruiken we 6500 ton voor de nieuwbouw. Het overige puin is inmiddels al gebruikt voor een wegenbouwproject. Ook het hout dat nodig is, gaan we allemaal hergebruiken. Dat hout is afkomstig van bijvoorbeeld andere bouwplaatsen. Ook dat levert ons in ieder geval een FSC-keurmerk op.”

Over het Demcon Technology Center

Het technologiecentrum is een metrologisch demo- en servicecentrum, een instrumentmakerij, een prototyping workshop, schone assemblageruimte voor (medische) apparaten, kantoren en een logistiek centrum. Tevens komt er een experience center Smart Industry, waarin DEMCON laat zien welke mogelijkheden de digitalisering biedt voor de hightechindustrie.

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak