Studenten kijken net iets anders naar bedrijfsvraagstukken of innovatieprojecten waar jouw team momenteel in vastloopt. Science Shop Twente koppelt jouw bedrijf aan pre-master studenten van Industrial Engineering and Management en de minor Innovation & Entrepreneurship. In dit artikel leggen we je uit op welke manieren zij jouw bedrijf kunnen helpen.

Loopt jouw bedrijf vast in een project of vraagstuk?

Science Shop Twente vormt de brug tussen jou als ondernemer, de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Zij doen onderzoek, geven advies of zoeken voor jou de juiste kennispartner. Zo biedt Science Shop Twente toegang tot actuele wetenschappelijke kennis, geven ze een frisse blik en vormen een flexibele schil van externe experts. Zoek je dus naar een frisse blik en kennis vanuit de Universiteit Twente? Science Shop Twente zoekt bedrijven die deze in willen zetten!

Studenten inzetten voor een innovatieproject of bedrijfskundig vraagstuk

Hoe verhoog ik mijn productiecapaciteit? Hoe voorkom ik beschadiging aan de producten tijdens het productieproces? Hoe ziet het optimale ontwerp van een magazijnexpeditie eruit? Hoe stem ik goederenstromen van verschillende producten beter op elkaar af? Een groep van vier studenten gaat in een periode van tien weken aan de slag met dit soort vragen. Dit doen zij onder andere op basis van een literatuurstudie en het houden van interviews. In een rapport worden de oplossingsrichtingen aan jou gepresenteerd.

> Meer informatie over dit traject

Vergroot je concurrentievoordeel met een innovatiescan!

Innovatie is een manier om je concurrentievoordeel te vergroten. Ben je benieuwd hoe het met jouw innovatiecompetenties staat? En wil je weten waar verbeteringen mogelijk zijn en welke kansen er nog liggen? Op basis van wetenschappelijke kennis heeft docent en onderzoeker innovatiemanagement van Universiteit Twente, dr. Ir. Sandor Lowik, een innovatiescan ontwikkeld voor organisaties. Studenten van de minor Innovation and Entrepreneurship gebruiken deze innovatiescan om te achterhalen hoe jij jouw concurrentievoordeel kunt vergroten. Na de scan ontvang je een uitgebreide presentatie en rapportage over de innovatiecompetenties en een lijst van aanbevelingen en kansen.

> Meer informatie over dit traject

Meld je aan voor de nieuwsbrief