Het Oldenzaalse IT-bedrijf Switch IT Solutions verhuisde maandag 12 juni naar Kennispark Twente. Tot eind 2018 heeft Switch IT Solutions een tijdelijk huurcontract gesloten voor een kantoorgebouw aan de Institutenweg, tegenover Demcon. Daarna verhuist Switch IT Solutions samen met Demcon en zeven andere technologiebedrijven naar de nieuwe innovatiecampus, tegenover de Universiteit Twente aan de Hengelosestraat.

Extra werkgelegenheid na verhuizing Switch IT

Nieuwe dynamiek De nieuwe locatie is weliswaar maar 10 kilometer verderop. Toch merkt directeur Bob Vos nu al dat de verhuizing veel extra dynamiek oplevert, zo verklaarde hij deze week aan Tubantia. “We zitten hier tussen andere technologiebedrijven en kennisinstellingen. Dat maakt samenwerking gemakkelijker. Bovendien waren we toe aan een nieuwe, moderne werkomgeving met een goede bereikbaarheid.”

Van 100 naar 150 medewerkers Vos denkt dat de nieuwe locatie ook interessanter is voor nieuwe medewerkers. “Naast ontmoetingen kan de dynamiek ook nieuwe producten opleveren. Ik denk dan aan innovatieve oplossingen voor de zorg en het onderwijs. De volgende fase van cloud computing is daar een goed voorbeeld van. Mede door de extra samenwerkingen en nieuwe producten verwacht ik de komende jaren te groeien van 100 naar 150 medewerkers.”

Over de nieuwe innovatiecampus De overheid, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen investeren samen ruim 100 miljoen euro in de doorontwikkeling van Kennispark Twente. Zo kan dit zijn nationale en internationale positie verder uitbouwen en verstevigen. De vernieuwde innovatiecampus is dé plek voor bedrijven die willen innoveren, studenten die willen ondernemen en wetenschappers die zich willen onderscheiden in de hightech. Zeker 10 bedrijven gaan eind 2018 verhuizen naar de nieuwe innovatiecampus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief