Het programma voor de Kennispark Sneak Preview van donderdag 20 juli is bekend. Kennispark Sneak Preview is een belangrijk ijkpunt voor de uiteindelijke gebiedsstrategie. Een onmisbaar evenement dus voor de toekomst van alle bedrijven op Kennispark Twente. Tijdens de Kennispark Sneak Preview wordt vooral ingegaan op de nog te maken keuzes en dilemma’s. In deze gesprekken zal het gaan over de toekomst van Kennispark Twente: Hoe ziet u die toekomst? Wat heeft u als ondernemer daar voor nodig? Waar moet de focus op liggen de komende jaren? Kortom: vragen die ons samen verbindt om Kennispark als dé hightech- en kennisregio nog steviger op de kaart te zetten. De locatie voor de Kennispark Sneak Preview is de Grolsch Veste, Sky Lounge, Colosseum 65, 7521 PP Enschede.

Kennispark Sneak Preview in Grolsch Veste

Het programma ziet er als volgt uit:

16:00 uur - 16:10 uur Ontvangst.

16:10 uur - 16:30 uur De gebiedsstrategie: urgentie, ambitie en concept

De stuurgroep van Kennispark Twente neemt u mee in de ambitie en hoofdlijnen van de gebiedsstrategie. Waarom is deze gebiedsstrategie zo belangrijk voor de toekomst van Enschede en hightech Twente? Welke ambities hebben de betrokken partijen? Wat zien we met elkaar als grootste uitdagingen? Hoe willen we ons profileren? Moderator Tom Mulder (UT) bevraagt de aanwezige vertegenwoordigers van de stuurgroep: Patrick Welman (wethouder Economie & Werk), Mirjam Bult (lid College van Bestuur Universiteit Twente) en Leo van den Ende (CEO Sigmax).

16:35 uur - 17:10 uur Het vinden en binden van talent: hoe kunnen we daar voor Kennispark Twente invulling aan geven?

Uit gesprekken met ondernemers blijkt dat dit de grootste uitdaging van de toekomst is: het vinden en binden van talent. Twee gastsprekers inspireren en dagen u uit om gezamenlijk op zoek te gaan naar mogelijkheden om de krachten te bundelen in dit unieke gebied. Bob Vos, directeur van Switch IT Solutions vertelt over zijn strategie om voor zijn bedrijf talenten te werven. Tom Schreurs, hoofd marketing FC Twente, spreekt over eSports, eCommerce en Gaming als bindende factor voor de samenleving en voor talent en organisaties op Kennispark Twente in het bijzonder.

Vanaf 17:15 uur Informeel: hapje, drankje, ontmoeting en kennisuitwisseling

Na het centrale deel is er een informele borrel en de gelegenheid voor netwerken. Ook dan heeft u nog volop ruimte om uw visie op de gebiedsstrategie van Kennispark met ons te delen. De bedrijfscartoons die zijn gemaakt op basis aan de hand van interviews van ‘students on tour’ hangen in de ruimte en delen we aan het eind van het programma uit aan de betreffende ondernemers. Ook staat FC Twente klaar om het gesprek met u aan te gaan over hun plannen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief