De meest efficiënte waterstofauto ter wereld en een motor die met 250 kg onder de 3 seconden naar de 100 km/h wil sprinten. Kennispark Twente kreeg er afgelopen maand twee interessante bewoners bij: Green Team Twente en Electric Superbike. Allard Kalff - niet een onbekende in de autowereld - opende officieel de nieuwe locatie aan de Auke Vleerstraat 3b. Hoe kijken beide teams terug op hun verhuizing? We spraken met de teammanagers Tim Veldhuis van Electric Superbike en Feike van Veen van Green Team Twente.

“We wilden naar Kennispark voor meer zichtbaarheid”

Opening door Allard Kalff ‘Een mooie, eerste manier om bedrijven te leren kennen’, zo blikken beide teammanagers eensgezind terug op de feestelijke opening. De officiële opening door Allard Kalff - bekend van het programma RTL GP - bleek meer op te leveren dan ze van te voren dachten. “Hij is een echte race-fanaat en dat merkte je aan alles”, begint Tim Veldhuis. “Hij stelde veel vragen en was behoorlijk op de hoogte van onze activiteiten. Zo wees hij ons op een aantal verbeteringen om de Electric Superbike geschikter te maken voor het racen. Verder was het ook wel mooi om te horen dat hij echt gelooft in een elektrische toekomst voor het racen.”

Elkaar versterken Dat beide teams zich in de Future Factory wilden vestigen, is geen toeval: “We zochten beide naar een nieuwe locatie met meer bedrijven om ons heen en het liefst met de kennis van de UT op de hoek”, legt Feike van Veen uit. “Het is mooi dat die wens is uitgekomen. Bovendien zagen we sowieso al vrij vroeg dat we elkaar kunnen aanvullen op een aantal vlakken. En dat gaat niet alleen om het lenen van gereedschap of uitwisselen van specifieke technische kennis hoor. Bijvoorbeeld op het gebied van finance en operations weten we elkaar ook goed te versterken. Ieder van ons heeft zijn eigen ervaringen op dit vlak, dat betekent dus dat je heel veel van elkaar kunt leren.”

Wat Van Veen betreft levert deze stap dan ook niet alleen meer innovatiekracht op. “Mensen vergeten wel eens dat innoveren net zo belangrijk is als het zorgen voor gestroomlijnde organisatieprocessen. Snel kunnen schakelen, geen ruis op de lijn: het voorkomt dat je niet uit je focus raakt en ook blijft innoveren. Dat scherpt je creativiteit, en daar heb je soms inzichten van een ander bij nodig.”

Waarom Kennispark? Electric Superbike en Green Team Twente zitten nu ongeveer een maand op Kennispark. En - zoals verwacht - naar tevredenheid van beide teams. Tim Veldhuis: “Dat we voor Kennispark gingen, is vooral vanwege de zichtbaarheid naar andere bedrijven toe. We verwachten in de toekomst daardoor meer samenwerkingen op te zetten met andere ‘Kennisparkers’. Ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren.” Aan de locatie zal het in ieder geval niet te liggen: “Veel bedrijven lopen tijdens de pauze even een rondje, ze kunnen niet meer om ons heen”, grapt Veldhuis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief