Startups in Intelligent Manufacturing Systems

SoundEnergy

SounEnergy ontwikkelt systemen waarbij gebouwen met geluidsgolven worden gekoeld. Met het door SoundEnergy ontwikkelde apparaat kan zonne- of industriële afvalwarmte rechtstreeks worden gebruikt voor koeling, zonder gebruik te maken van elektriciteit, schadelijke koelmiddelen of bewegende onderdelen.

Kite Robotics

KITE Robotics produceert innovatieve robots voor glasbewassing en gevelreiniging. De glazenwasrobot reinigt glas, gevels en daken op lage én grote hoogte, ook in de moeilijk toegankelijke hoekjes. Het reinigingselement volgt nauwkeurig een voorgeprogrammeerde route langs een uitgekiend kabelsysteem. Het apparaat wordt al door verschillende schoonmaakbedrijven en gemeenten gebruikt.

Triboform

De simulatiesoftware van TriboForm voorspelt tribologisch gedrag: een tak van de werktuigbouwkunde die onderzoek doet naar het gedrag van contactvlakken tussen materialen onder diverse omstandigheden. Verschillende autofabrikanten gebruiken de software bij de ontwikkeling en productie van nieuwe auto-onderdelen zoals motorkappen en autodeuren.

4silence

Een geluidsreductie van 2,5 tot 4 decibel. Dat is het resultaat van de Whisstone langs de zijkant van een weg. Dankzij gleuven met diverse dieptes, afgestemd op de resonantiefrequenties van het verkeerslawaai, buigen de geluidsgolven naar boven. Weg van de bewoners langs de weg. Akoestisch wetenschapper Ysbrand Wijnant en zijn team ontwikkelen innovatieve geluidreducerende maatregelen om overlast en stress te verminderen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief