Startups in personalized healthcare technologies

Nanomed Diagnostics

Kanker van verschillende typen opsporen, al in een heel vroeg stadium en met een eenvoudig urinemonster. Dat is het doel van NanoMed Diagnostics. De basis voor de technologie is in de afgelopen jaren gelegd door onderzoekers van de Universiteit Twente en het VUmc. Samen met het nieuwe bedrijf gaan ze de test rijp maken voor toepassing. Lees het bericht op www.utwente.nl.

Inkbeams

InkBeams maakt het mogelijk om mensen medicijnen toe te dienen zonder dat daar naalden voor nodig zijn. Door kleine bubbels (medicijnen, inkt, etc.) met genoeg kracht af schieten kan het de huid penetreren en zo de vloeistof afleveren in het lichaam. In 2017 werd InkBeams door het populair-wetenschappelijk tijdschrift KIJK uitgeroepen tot ‘beste tech-idee 2017’. Lees meer over deze veelbelovende techniek van David Fernandez Rivas.

Lipocoat

Lipocoat ontwikkelt coatings die gebruikt kunnen worden op medische hulpmiddelen. De coating is goed in het tegengaan van vervuiling van eiwitten en bacteriën. Managing Director Jasper van Weerd geeft uitleg.

IamFluidics

UT-onderzoekers Tom Kamperman en Claas Willem Visser ontwikkelden een nieuwe technologie waarmee ze de productie van kleine druppeltjes en deeltjes tot duizend keer sneller maken. Deze druppeltjes vormen grondstoffen voor bijvoorbeeld medicijnen. Door het kiezen van slimme combinaties van vloeistoffen die met elkaar reageren, kunnen de druppels bovendien worden omgezet in solide, printbare, bouwstenen. Dat levert allerlei nieuwe toepassingen op, bijvoorbeeld het 3D printen van levende cellen. General Manager Menno Noorlander vertelt over de veelbelovende startup.

Meld je aan voor de nieuwsbrief