Toonaangevende bedrijven in Digital Society

Sqills

Sqilss bouwt, implementeert en onderhoudt softwareoplossingen voor openbaarvervoerbedrijven. De software, S3 Passenger, wordt gebruikt door trein- en busmaatschappijen over de hele wereld.

Ecare Services

Ecare maakt slimme software voor zorgprofessionals, familie en bewoners in de woonzorg die samen wonen, leven en zorgen mogelijk maakt. Dit is wat ze doen.

Fortes

Eén software platform om verandering te versnellen en blijvende impact te realiseren, dat is de belofte van Fortes. Onder de naam Fortes Change Cloud leveren ze alle bouwstenen voor een wendbare organisatie. Fortes Change Cloud bestaat uit een serie Apps in de categorieën Think, Do en Learn.

Locamation

Locamation is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software en hardware voor beheerders van elektriciteitsnetwerken.

Universal Electronics

Het beursgenoteerde Universal Electronics Inc. is wereldwijd leidend in universele besturings- en detectietechnologieën voor het slimme huis (smart home solutions). Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verzendt meer dan 500 innovatieve producten die worden gebruikt door toonaangevende merken op het gebied van audio-video, abonnementsuitzendingen, verbonden thuis, tablets en smartphones. De locatie in Enschede is het Europese hoofkwartier.

Telecats

Telecats ontwikkelt innovatie klantcontactoplossingen voor overheid, bedrijven en instellingen. Ze leveren bijvoorbeeld aan gemeenten een systeem waarmee een beller zijn vraag kan inspreken, waarna het spraakherkenningsysteem de eenvoudige vragen zelf beantwoordt en de complexe vragen op doorzet naar de juiste medewerker.

Recore Systems

Recore Systems ontwerpt chips voor projecten in de ruimtevaart (ESA) en ontwikkelt Flexaware, een platform voor de verwerking en analyse van bigdata.

Lionix International

Lionix International ontwerpt, ontwikkelt en produceert toepassingen met fotonische chips voor onder andere life sciences.

Phix

Grootschalige productie van fotonische chips wordt in Twente een feit met de nieuwe assemblagemachine van het bedrijf PhiX op Kennispark. Dat is een primeur, want tot nu toe gebeurt dit precisiewerk in kleine series en met de hand. De machine is ontwikkeld door Fraunhofer Projectcenter en Lionix-dochter PhiX. Lees meer in de Tubantia.

Demcon

Demcon is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, industrial & vision, embedded, optomechatronic en medical systems. Als system supplier kan DEMCON de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. Voorbeelden van projecten door Demcon: ’s werelds eerste multi-metaalprinter, een 3D glasprinter en een compacte all-in-one handheld voor glasvezelverbinding.

Sigmax

Sigmax ontwikkelt slimme ICT- en softwareoplossingen op vijf expertisegebieden: ontwerp en beheer van ICT keten; software voor gemeenten, politie en openbaar vervoer; software voor field service organisaties; mobiele maatwerkoplossingen en software voor beveiligingsbedrijven. Op het Kennispark is Sigmax goed herkenbaar aan het opvallende glazen pand aan de Flow of Innovation.

Clear Flight Solutions

De oplossingen van Clear Flight Solutions maken vliegvelden veilig en beschermen mens, dier en natuur. Het bedrijf maakt onbemande vliegsystemen en is gespecialiseerd in vogelbewaking en luchtinspecties. Ze combineren de kracht van de natuur met nieuwe technologieën. Zo verjaagt de Robird, een robotvogel die eruitziet als een slechtvalk, vogels op vliegvelden en bijvoorbeeld bij de olie-, gas- en baggerindustrie.

Sanderink Technology Center

Het Sanderink Research Center gaat zich concentreren op sensortechnologie, aandrijfsystemen en asset management voor preventief onderhoud aan bijvoorbeeld spoorlijnen en -wissels. De plannen voor dit centrum zijn afkomstig van zakentycoon Gerard Sanderink. Hij verwacht het centrum in 2018 op het Kennispark te realiseren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief