Toonaangevende bedrijven

Twentse Solid State Technology (TSST)

TSST ontwerpt en produceert op maat gemaakte apparatuur voor het afleggen van dunne films gericht op Pulsed Laser Deposition (PLD). TSST-systemen en -componenten zijn te vinden op universiteiten en onderzoekslaboratoria over de hele wereld.

Solmates

Solmates bracht Pulsed Laser Deposition (PLD) van laboratoriumschaal naar productieniveau. De apparatuur van Solmates maakt het mogelijk om nieuwe materialen en (onderdelen voor) chips atoomlaag na atoomlaag op te bouwen. De techniek waarmee dit gebeurt, PLD, is mede aan de Universiteit Twente ontwikkeld.

Host

HoSt is één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa. Het bedrijf richt zich op de technologische ontwikkeling van de verwerking van biomassastromen en de levering van systemen voor duurzame energieopwekking uit biomassa.

Encontech

Encontech is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat zowel de (petro-) chemische industrie als de energietechnische sector wereldwijd bedient. Ze ontwikkelen geavanceerde hightechoplossingen om energie te besparen.

Demcon

Demcon is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, industrial & vision, embedded, optomechatronic en medical systems. Als system supplier kan Demcon de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. Voorbeelden van projecten door Demcon: ’s werelds eerste multi-metaalprinter, een 3D glasprinter en een compacte all-in-one handheld voor glasvezelverbinding.

Apollo Vredestein

Bandenfabrikant Apollo Vredestein onderzoekt en test in het onderzoekscentrum op Kennispark nieuwe technieken. Er wordt met name onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen van autobanden.

Foseco

De Britse multinational Foseco concentreert zijn internationale activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op het Kennispark in Enschede. Foseco, toeleverancier van gieterijen, heeft naast laboratoria en kantoren ook een testgieterij in het onderzoekscentrum. Foseco is onderdeeel van de Vesuvius Group.

Sanderink Technology Center

Het Sanderink Research Center gaat zich concentreren op sensortechnologie, aandrijfsystemen en asset management voor preventief onderhoud aan bijvoorbeeld spoorlijnen en -wissels. De plannen voor dit centrum zijn afkomstig van zakentycoon Gerard Sanderink. Hij verwacht het centrum in 2018 op het Kennispark te realiseren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief