Toonaangevende bedrijven in Personalized Healthcare Technologies

Demcon Medical Systems

DEMCON ontwikkelt en realiseert medical systems voor cure, care en selfcare. Deze worden toegepast in onder andere chirurgie, therapie en diagnostiek. Voorbeelden zijn een operatiesysteem voor oogchirurgie, een handscanner voor reumatoïde artritis, een beademingsmodule en een gehoorapparaat. Demcon werkt zowel voor medisch-technologische start-ups als gevestigde MKB’ers of grote OEM’ers.

Lionix International

Lionix International ontwerpt, ontwikkelt en produceert toepassingen met fotonische chips voor onder andere life sciences.

U-Needle

U-Needle ontwikkelde een unieke methode om micronaalden te produceren uit zuiver silicium. Dankzij die productiemethode zijn de micronaalden van U-Needle ultrascherp en extreem precies vormgegeven. Met de micronaalden worden medicijnen of vaccins eenvoudig en zeer nauwkeurig toegediend. Bekijk de uitleg over U-Needle in deze video.

Tide Microfluids

Met de echografische contrastvloeistof van Tide Microfluids krijgen echobeelden tot twintig keer meer contrast. Een arts kan daardoor nauwkeuriger diagnoses stellen. De belangrijkste innovatie van Tide is het gepatenteerde vermogen om de bellengrootte te beheersen en monodisperse microbelletjes in grote hoeveelheden te produceren. Monodisperse microbelletjes zijn superieure reflectoren van ultrageluid, maar ze hebben ook unieke mogelijkheden als dragers van medicijnen.

ITEC Medical

ITEC Medical ontwikkelde een gepatenteerde injectiemethode voor de behandeling van een tenniselleboog.

Indes

Indes ontwikkelt en realiseert producten die mensen ondersteunen tijdens hun dagelijks leven en werk. Ze verzorgen het complete innovatietraject: van productontwikkeling tot productiemanagement en levering. Bijvoorbeeld een ziekenhuisbed voor kinderen of een vloeistof- en bloedverwarmer.

Micronit Microtechnologies

Microunit Microtechnologies ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve oplossingen voor lab-on-a-chip en MEMS. Oplossingen waarmee de klanten hun producten en onderzoek kunnen verbeteren, bijvoorbeeld in personal healthcare. Deze film laat zien hoe Microunit werkt.

Ecare Services

Ecare maakt slimme software voor zorgprofessionals, familie en bewoners in de woonzorg die samen wonen, leven en zorgen mogelijk maakt. Dit is wat ze doen.

Xsens

Xsens is marktleider op het gebied van innovatie in 3D motion-trackingtechnologie en -producten. De sensor fusiontechnologie van Xsens maakt een naadloze interactie tussen de fysieke en digitale wereld mogelijk in toepassingen zoals industriële controle en stabilisatie, gezondheid, sport en 3D-animatie van personages.

Meld je aan voor de nieuwsbrief