Toonaangevende bedrijven in Smart Materials

Maser Engineering

Maser Engineering biedt kwaliteits- en betrouwbaarheidsonderzoek aan de halfgeleider- en elektronica-industrie.

Micronit Microtechnologies

Microunit Microtechnologies ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve oplossingen voor lab-on-a-chip en MEMS. Oplossingen waarmee de klanten hun producten en onderzoek kunnen verbeteren, bijvoorbeeld in personal healthcare. Deze film laat zien hoe Microunit werkt.

Apollo Vredestein

Bandenfabrikant Apollo Vredestein onderzoekt en test in het onderzoekscentrum op Kennispark nieuwe technieken. Er wordt met name onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen van autobanden.

Lionix

Lionix International ontwerpt, ontwikkelt en produceert toepassingen met fotonische chips voor onder andere life sciences.

Phix

Grootschalige productie van fotonische chips wordt in Twente een feit met de nieuwe assemblagemachine van het bedrijf PhiX op Kennispark. Dat is een primeur, want tot nu toe gebeurt dit precisiewerk in kleine series en met de hand. De machine is ontwikkeld door Fraunhofer Projectcenter en Lionix-dochter PhiX. Lees meer in de Tubantia.

Demcon

Demcon is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, industrial & vision, embedded, optomechatronic en medical systems. Als system supplier kan Demcon de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. Voorbeelden van projecten door Demcon: ’s werelds eerste multi-metaalprinter, een 3D glasprinter en een compacte all-in-one handheld voor glasvezelverbinding.

AnSem

In het ontwikkelcentrum in Enschede werkt Softwarebedrijf Ansem aan chips voor de industriële en medische sector. AnSem wil groeien en startte onlangs dit nieuwe ontwikkelcentrum op Kennispark vanwege de nabijheid van de UT. “Starting a design center in the Netherlands is part of our growth strategy. The vicinity of the University of Twente is not a coincidence. Together with the University of Leuven, the ICD-group at the University of Twente is one of the most renowned, cutting-edge and innovative educational institutes in the field of IC design”, aldus Stefan Gogaert, CEO of AnSem. Lees ook: 'Ansem wil groei en spreidt vleugels in Twente'.

Phoenix Software

PhoeniX Software is gespecialiseerd in fotonica en levert wereldwijd software voor micro- en nanotechnologie. Het is onderdeel van de Amerikaanse softwaregigant Synopsys. Phoenix schrijft software voor chips die informatie verwerken op basis van optische signalen, afkomstig van fotonen.

NXFiltration

NX Filtration ontwikkelt en produceert holle-vezelmembranen en -modules voor gebruik in ultrafiltratie- en nanofiltratietoepassingen. Ze maken bijvoorbeeld een filtersysteem om in één stap pesticiden en medicijnresten uit drinkwater te halen. De technologie, ontwikkeld door de UT, betekent een doorbraak op het gebied van het zuiveren van drinkwater).

Meld je aan voor de nieuwsbrief